Effektiv mavetræning - 4 gode tips til at få de flotteste mavemuskler

Mange af os går vist og drømmer om et sæt flotte mavemuskler. Sommeren nærmer sig lige nu med hastige skridt, og det betyder altså, at du skal til at komme i sving, hvis dine mavemuskler skal blive klar til de varme måneder.

Men hvordan opnår man egentlig de eftertragtede mavemuskler?
Læs med her, hvis du også vil stå knivskarpt til sommerens indtog.

#1 Læg en plan - og hold dig til den

Det er ikke nok blot at beslutte dig for, at nu vil du opbygge mavemuskler. Det kræver flid, viljestyrke og ikke mindst viden derom. Hvis du helt uvidende blot kaster dig ud i dit nye muskelprojekt, vil du hurtigt miste interessen og motivationen, og derved kan missionen desværre nemt gå i vasken.

Det første step for dig, der gerne vil have et sæt smukke mavemuskler, er at lægge en plan for dig selv og dit mål. Din plan skal være helt unik og tilrettelagt specielt til dig, dit udgangspunkt og din livsstil.

Hvis du laver et plan, der er alt for hård i forhold til dit udgangspunkt, vil du få problemer med at overholde den.

Hvis din plan derimod ikke er intens nok til dit udgangspunkt og dit træningsniveau, vil du ikke komme til at se de helt store resultater.

Find det rette udstyr 

Når du har fået lavet din specialdesignede plan for dit træningsforløb, kan du begynde at investere i nyt udstyr. Når man skal påbegynde en mere eller mindre ny livsstil, kan nyt udstyr og grej være en god form for motivation.

Du kan selvfølgelig sagtens have en træningsplan, der ikke inkluderer udstyr, men for mange af os kan udstyr altså være en stor hjælp. Her får du et par bud på godt træningsudstyr til mavetræning:

Træningsbænk

En træningsbænk giver dig gode muligheder for at lave mange forskellige øvelser. Det er en større investering, men du vil med garanti blive glad for din nye træningsbænk. Den kræver dog også en del plads, så træningsbænken er kun et godt valg, for dig der har plads til den.

Hvis du eksempelvis bor i en lille lejlighed, kan du med fordel benytte dig af de mange forskellige træningsbænke, som kan findes i et fitnesscenter. Der er dog også andre muligheder til dig med et lille hjem.

Elastik

Elastikken er så sandelig blevet populær de seneste par år, og det er altså også med rigtig god grund. Elastikker kan købes til alle niveauer, og de kan også bruges på et utal af måder.

Elastik kan bidrage med ekstra modstand i dine øvelser, så du gerne skulle kunne få en anelse mere ud af dem. Det nok allerbedste ved en træningselastik er, at den næsten ikke fylder noget. Den kan blot foldes sammen og lægges ind i et nærtstående skab. Det er smart!

#2 Cardio OG styrketræning?

Cardio er ikke vejen frem. Konditionstræning er nemlig ikke en nødvendighed for at få en flad og markeret mave. For at få dine mavemuskler frem, skal du selvfølgelig forbrænde det fedt, som gemmer dem væk.

Det virker derfor oplagt, at konditionstræning er et must for at få dette til at lykkes. Men sådan hænger verden og kroppen altså bare ikke sammen. Du kan slet ikke selv bestemme, hvordan dit fedt lagres i din krop.

Dog skal det ikke lyde som om, at det ikke er vigtigt at have en aktiv hverdag – for det er det! Men hvis du vil have dine mavemuskler frem, skal du sætte ind et helt andet sted end ved cardio.

#3 Mavemuskler er mere end maveøvelser

Det giver logisk mening, at hvis man gerne vil have flotte mavemuskler, skal man blot lave en masse maveøvelser. Punkttræning er en af de mest sejlivede myter inden for træningsverden. Punkttræning er på ingen måde effektivt i jagten på mavemuskler.

Hvis du vil have en markeret og flad mave, skal du fokusere på hele kroppen, ellers vil du ikke komme til at se resultater. Kroppen hænger sammen på en kompliceret, men alligevel ganske enkel måde.

Du kan ikke bestemme, hvordan dit fedt (ikke) placerer sig på din krop. Ved at lave en masse maveøvelser kan du gøre dine mavemuskler stærkere og lidt mere faste, men det betyder ikke, at du udelukkende forbrænder fedt på netop dette punkt på kroppen.

#4 Muskler skal også opbygges gennem kosten 

Det bedste råd, som du får med på vejen, er, at du skal overveje din kost. Her kan det også være godt at lægge en kostplan.

En kostplan gør dig mere tilbøjelig til at vedligeholde en sund og varieret kost.

Proteiner i lange baner

Når du vil opbygge muskler, er nøglen proteiner, proteiner og proteiner. Proteiner er en af de bedste kilder til mæthed.

Der er eksempelvis utroligt mange proteiner i kylling, fisk, æg og hytteost, og derfor vil du ofte se træningsentusiaster spise store mængder af disse fødevarer.

Grøntsager giver kalorieunderskud

Sammen med din proteinholdige mad skal du også i gang med at indtage en masse grøntsager. Der er få kalorier i de fleste grøntsager, og det betyder, at du kan spise mange flere af dem, og på den vis øge din følelse af mæthed, så du kan forblive i et kalorieunderskud.

Et kalorieunderskud er essentielt for at forbrænde fedt, så dine flotte mavemuskler kan komme frem i lyset.

Drop kalorieholdig mad og guf

Nu vi er ved det der kalorieunderskud, så giver det måske sig selv, at du skal skære ned på fed, kalorieholdig og usund mad. Søde sager, sodavand, alkohol og andre snacks er fyldt med dårlige kalorier, som ikke vil bidrage med nogen som helst form for mæthed.

Til gengæld vil du med stor sandsynlighed blot blive endnu mere oppustet, og så er der i hvert fald slet ikke nogen mavemuskler at finde på kroppen.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du aldrig kan spise en snack, drikke en øl eller tage et stykke kage igen, men du skal overveje dit indtag.

Måske en mulighed er at holde en ugentlig cheat day, hvor du giver dig selv lov til lidt forkælelse – men selvfølgelig kun i begrænsede mænger! Hvis du giver den gas, også selvom det kun er en enkelt dag i ugen, vil alle dine resultater blive ødelagt.

Menu
Top